Velika policijska akcija u Bijeljini :: zoricakusmuk.info ::

Velika policijska akcija u Bijeljini


Pripadnici PU Bijeljina i Žandarmerije trenutno provode veliku akciju na području grada Bijeljine saznaje portal zoricakusmuk.info.
Maskirani pripadnici policije na više punktova van grada legitimišu vozače i pregledaju svako vozilo. Jedan od takvih punktova je postavljen na izlazu ka naselju Hase, ali se oni nalaze i na nizu drugih lokacija.

Pripadnici žandarmerije u punoj opremi su ušli i u jedan od poznatih bijeljinskih lokala, koji su potom napustili sa nepoznatim licem. Objavljujemo fotografiju iz lokala gdje je bio veći broj gostiju.
Ono što se moglo vidjeti na licu mjesta, u kompleks PU Bijeljina prije 15 do 20 minuta privedena su nepoznata lica dovezena u marici o čemu je na portalu već objavljen video snimak. Za sada nije moguće saopštiti identitet tih lica niti cilj akcije, prije dobijanja zvanične potvrde iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Dežurni tužilac OJT u Bijeljini Sabina Huseinagić nije željela dati bilo kakve informacije, i uputila je novinaru portala da se za informacije obrati portparolu OJT u ponedjeljak.
Na pitanje da li je kasno u ponedjeljak, i da li može samo da potvrdi informaciju da se provodi akcija, ostali smo uskraćeni za odgovor, nakon čega se nije javila na više ponovljenih poziva iako je 22.02. glavni tužilac Olga Pantić održala konferenciju za medije u OJT BIjeljina, prvu put nakon 2 godine od njenog imenovanja na tu funkciju, kada je dogovorena i „bolja“ saradnja sa novinarima.
U proteklom periodu mediji su uporno uskraćivani za informacije, na taj način da se komunikacija svodila na pismenu prepisku ili na slanje elektronskih mejlova što nikome nije koristilo kada je u pitanju pravovremeno i istinito informisanje građana.
Novinari su na terenu i nadam se da ćemo uskoro imati više informacija

 

online