Gradski odbor SNSD Bijeljina: Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji :: zoricakusmuk.info ::

Gradski odbor SNSD Bijeljina: Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji


Gradski odbor (GrO) SNSD Bijeljina podržao je inicijativu Predsjedništva GrO i donio odluku da se ad akta stavi koalicija "Dogovor za Bijeljinu" kao i svi dokumenti koji su proistekli iz te koalicije, saopštila je Pres-služba GrO SNSD Bijeljina, nakon što je večeras održana proširena sjednica ovog odbora.
 
Na sjednici su, pored članova odbora, prisustvovali i predsjednici 70 mjesnih odbora, rejonski koordinatori i njihovi zamjenici.
 
"Nakon neuspjelog referenduma na kojem su građani podržali aktuelnog gradonačelnika, jasno je da je postojanje navedene koalicije izgubilo smisao. SNSD ne može i ne želi nositi teret prošlosti bilo čije politike i bilo kojeg pojedinca u Bijeljini. Svim članicama, sada već bivše koalicije 'Dogovor za Bijeljinu', želimo puno sreće u budućem političkom radu", saopštio je GrO SNSD Bijeljina.
 
Na večerašnjoj sjednici za sekretara GrO SNSD Bijeljina izabran je Bojan Savić, a dosadašnji sekretar Niko Sjerić izabran je za potpredsjednika odbora.
 
"Na istoj sjednici je konstatovano da je Republika Srpska brutalno napadnuta i da se  njene institucije nalaze pod dosad neviđenim pritiscima od strane nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita. Legalno izabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i članovi njegove porodice, samo su jedna od meta samovolje srbomrsca Kristijana Šmita", istakao je GrO SNSD Bijeljina.
 
Kako u saopštenju dodaju, stajući u odbranu institucije Predsjednika Republike, branimo Republiku Srpsku i sve njene institucije.
 
"U to ime, pozivamo sve patriotske stanke koje djeluju na teritoriji Grada Bijeljina, odnosno sve građane patriote koje okuplja ljubav prema Republici Srpskoj, bez obzira na pripadnost ili nepripadnost nekoj političkoj partiji, da 16. novembra 2023. godine dođu i budu dio narodnog mitinga pod nazivom 'Branimo Srpsku' koji će biti održan sa početkom u 19 sati u sportskoj dvorani OŠ 'Vuk Karadžić', a na kojem će govoriti najviši zvaničnici Republike Srpske", saopštio je GrO SNSD Bijeljina.
 
Najavili su da će o svim temama biti riječi na konferenciji za novinare koja će biti održana sutra (petak) u 11 časova u prostorijama GrO SNSD Bijeljina.

 

online