METEOROLOZI UPOZORAVAJU - U VEČERNJIM ČASOVIMA I TOKOM NOĆI MOGUĆE LOKALNE NEPOGODE :: zoricakusmuk.info ::

METEOROLOZI UPOZORAVAJU - U VEČERNJIM ČASOVIMA I TOKOM NOĆI MOGUĆE LOKALNE NEPOGODE


Olujno nevrijeme sinoć je zahvatilo sjeverozapadni dio Republike Srpske. Na području Banjaluke jak vjetar obarao je stabla. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda i za danas upozorenje - u poslijepodnevnim časovima i uveče moguće lokalne nepogode.

Jak vjetar protekle noći u najvećem gradu Srpske prouzrokovao je materijalnu štetu. Oštećena su brojna stabla.

Građani kažu da ne pamte ovakvu oluju koja je za samo nekoliko minuta uspjela da načini veću materijalnu štetu.

Iako je iz Gradske uprave saopšteno da su nadležne službe uspjele da uklone oštećena stabla,mi smo na terenu drugačiju sliku zatekli.

Pitali smo i gradskog menadžera zašto još u Banjaluci nisu uklonjena sva stabla. Tvrdi da nadležne službe nisu stigle do svih mjesta koje je nevrijeme zahvatilo.

- Službe su spremne i pratimo vremensku prognozu tako da ćemo sutra u što kraćem roku reagovati i riješiti to - rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Novo upozorenje na lokalne nepogode stiže iz Republičkog hidrometerološkog zavoda. Nakon sunčanog i veoma toplog dana u večernjim časovima ponovo lokalne nepogode na sjeverozapadu Srpske.

- Uveče i tokom noći jače naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti kišu i povremene pljuskove sa grmljavinom, a u široj regiji grada su moguće i lokalne nepogode - istakla je meteorolog u RHMZ Milica Đorđević.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite pozivaju stanovništvo, da blagovremeno preduzmu sve mjere na zaštiti stanovništva i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

RTRS


 

online