Šesta smjena mališana otputovala za Bečiće :: zoricakusmuk.info ::

Šesta smjena mališana otputovala za Bečiće


Projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske - 2023.godine“ realizuje se na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti, kroz pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.

Danas, put Bečića, otputovalo je 132 djece u pratnji 14 vaspitača i 9 roditelja-pratilaca, koji će boraviti u periodu od 14. do 23. jula.

U sklopu šeste smjene, u dječijem odmaralištu „Užice“ zajedno će boraviti djeca iz višečlanih porodica, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i oni koji su korisnici prava dječije zaštite iz Banja Luke, Šamca, Doboja, Modriče, Istočnog Starog Grada, Trnova, Kalinovika i Bileće.

Upravo ta različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost Projekta i služe ostvarenju projektnih ciljeva: razvijanju empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizaciji djece u svakom smislu.

Predstavnici Fonda su u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Vlade Republike Srpske, koji podržavaju ovu aktivnost, mališanima poželjeli srećan put, ugodan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

 

online