Vrijeme i dalje kišovito: Mogući pljuskovi sa grmljavinom :: zoricakusmuk.info ::

Vrijeme i dalje kišovito: Mogući pljuskovi sa grmljavinom


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati promjenljivo oblačno i vjetrovito vrijeme, uz smjenu sunčanih i kišnih perioda, a lokalno se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Od južnih predjela ka zapadu i sjeveru ponegdje su moguće i lokalne nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnih smjerova, na jugu i planinama jak južni, lokalno na udare olujni.

Maksimalna temperatura vazduha od 16 na zapadu do 23 na istoku, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a u većini krajeva pada kiša.

Temperatura vazduha u 8 časova: Bjelašnica pet, Drinić, Kneževo, Čemerno i Mrakovica 10, Sokolac i Han Pijesak 11, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Nevesinje, Ribnik i Šipovo 12, Gacko, Novi Grad, Bihać, Rudo i Bileća 13, Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Srbac, Tuzla, Srebrenica i Višegrad 14, Bijeljina, Doboj i Zvornik 15, Mostar 16, Trebinje 17 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše je u protekla 24 časa palo na Čemernu 34 litra po metru kvadratno, Bileći 33, a u Prijedoru 32 litra. Na Mrakovici i u Nevesinju je palo 30 litara, u Novom Gradu 29, u Gacku 26, u Gradišci 25, u Mrkonjić Gradu i Šipovu 24, u Trebinju 23, u Banjaluci 21, u Kalinoviku 20, u Kneževu 16, u Doboju 11, na Han Pijesku devet, na Sokocu, u Srpcu i u Srebrenici osam, a u Zvorniku i Bijeljini sedam litara po metru kvadratnom.

Srpska Info

 

online