Dan žalosti u Srpskoj :: zoricakusmuk.info ::

Dan žalosti u Srpskoj


U Republici Srpskoj je Dan žalosti u znak solidarnosti sa porodicama stradalih u tragičnom događaju u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Prema zaključku Vlade Srpske zastave na republičkim institucijama spuštene su na pola koplja, sve manifestacije kulture otkazane, a sportske prilagođene datom trenutku.

Savjet ministara donio je odluku da danas u BiH bude Dan žalosti zbog tragične pogibije osmoro učenika i radnika u osnovnoj školi u Beogradu.

Zastave na institucijama će biti spuštene na pola koplja, televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas potrebno je prilagoditi Danu žalosti, saopšteno je iz Savjeta ministara nakon vanredne telefonske sjednice.

Dan žalosti povodom tragedije u školi u Beogradu je i u Brčko distriktu. Odluku o tome donio je gradonačelnik distrikta Zijad Nišić.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila K.K. koji je počinio taj zločin.

Nezavisne

 

online