Predsjedniku Srpske uručena povelja počasnog građanina :: zoricakusmuk.info ::

Predsjedniku Srpske uručena povelja počasnog građanina


Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je uručena Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine za poseban doprinos u razvoju ove lokalne zajednice - najviše priznanje koje se dodjeljuje povodom 24. marta, Dana ove opštine.

Dodiku su Povelju uručili načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

U obrazloženju skupštinske odluke o dodjeli priznanja istaknuto je da je Dodik na svim funkcijama pružao nesebičnu pomoć u realizaciji brojnih projekata koji su bili od izuzetnog značaja za razvoj lokalne zajednice i dobrobit svih građana.

"Angažmanom i podrškom Dodika u opštini Prnjavor realizovani su višemilionski projekti. Izgradnjom auto-puta 9. januar i petlje u Prnjavoru ova opština dobila je dugoročnu razvojnu šansu, dok je realizacijom projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Povelič riješen višedecenijski problem snabdijevanja grada pitkom vodom", navedeno je u obrazloženju.

U obrazloženju je naglašeno da su u posljednjih šest godina na području opštine Prnjavor realizovani infrastrukturni projekti u vrijednosti većoj od 27 miliona KM, od čega su dvije trećine završene u saradnji sa višim nivoima vlasti.

Uručenju Povelje u Muzičkoj školi "Konstantin Babić" Prnjavor prisustvovali su opštinsko rukovodstvo, odbornici Skupštine opštine Prnjavor, predstavnici opštinskih, republičkih i javnih institucija.

Glas Srpske

 

online