Koalicija Pokrenimo Bijeljinu: Ljubiša Petrović priznao zašto sve stoji u gradu :: zoricakusmuk.info ::

Koalicija Pokrenimo Bijeljinu: Ljubiša Petrović priznao zašto sve stoji u gradu


Bijeljinom upravlja pojedinac koji blokira razvoj Semberije u želji da kontroliše i zloupotrebljava Gradsku upravu za svoju ličnu promociju, čuvanje fotelje i 200.000 KM godišnje, saopšteno je danas iz Koalicije "Pokrenimo Bijeljinu".

"Dok je pravdao platu, optužujući druge, koji su podnijeli inicijativu za smanjenje primanja čelnika grada, priznao je kako nije imenovao kadar na ključne gradske funkcije", navodi se u saopštenju.

Iz Koalicije ističu da ne postoji ovakav grad na svijetu koji nema načelnike odjeljenja, gradskog arhitektu, gradskog menadžera, čak ni zamjenika gradonačelnika.

"Jer se /gradonačelnik/ Ljubiša Petrović plaši bilo kakve konkurencije, ali je zato u Gradsku upravu privremeno zaposlio oko 200 mladih koje ucjenjuje i plaća narodnim novcem da bi radili za njega u kampanji. Desetine hiljada flajera na kojima zloupotrebljava grb grada Bijeljine štampao je iz budžeta, dok na terenu koristi infrastrukturne radove da bi završio poslove privatnim licima i pribavio glasove", navodi se u saopštenju.

Petrović, smatraju u Koaliciji, nije nikakvo domaćinsko dijete, te da je to "samo lažna slika koju širi u javnosti".

"Riječ je o pojedincu koji nema sposobnosti upravljanja gradom, ne poznaje ni osnove funkcionisanja države, ali je spreman da građane Semberije i Bijeljine koristi kao taoce za svoje lične ciljeve", poručuju iz stranaka okupljenih u koaliciji "Pokrenimo Bijeljinu".

Oni ocjenjuju da je Petrovićev nerad za dvije i po godine koštao više od pola miliona maraka i izgubljenog vremena, uz poruku da je vrijeme da se kaže dosta urušavanju Semberije.

"Treba nam tim sposobnih ljudi, spremnih da zajedno rade u skladu sa principom koji promoviše široka narodna koalicija 'Pokrenimo Bijeljinu'", zaključuje se u saopštenju.

 

online