Bijeljina: Sedam članova spasilačkog tima ide u Tursku pogođenu zemljotresima :: zoricakusmuk.info ::

Bijeljina: Sedam članova spasilačkog tima ide u Tursku pogođenu zemljotresima


Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bijeljine poslaće danas spasilački tim od sedam osoba u Tursku, pogođenu zemljotresom, da bi pomogli spasilačkim timovima, najavljeno je iz Gorske službe spasavanja.

"Naš tim će se po dolasku pridružiti ostalim spasilačkim timovima iz BiH koji su ranije otišli u Tursku, koji sve aktivnosti realizuju sa tamošnjom Agencijom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama", navedeno je u saopštenju.

Polazak spasilačkog tima Gorske službe spasavanja – stanica Bijeljina planiran je u 15.00 časova sa platoa ispred zgrade Gradske uprave.

Tursku i Siriju je u ponedjeljak, 6. februara, pogodio snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, a broj poginulih premašio je 21.000.

Ovaj zemljotres se sada rangira kao sedma najsmrtonosnija prirodna katastrofa ovog vijeka, ispred potresa i cunamija u Japanu 2011. godine i približava se broju od 31.000 poginulih u zemljotresu u susjednom Iranu 2003. godine.

Pomoć UN počela je juče da pristiže u iz Turske sjeverozapadnu Siriju koju kontrolišu pobunjenici, nakon što je u potresu prekinuta linija pomoći od ključne važnosti za oko četiri miliona ljudi.

 

online