Vukanović ima vremena da podnosi krivičnu protiv Stanivukovića, ali očigledno nema da podnosi protiv Ljubiše Petrovića :: zoricakusmuk.info ::

Vukanović ima vremena da podnosi krivičnu protiv Stanivukovića, ali očigledno nema da podnosi protiv Ljubiše Petrovića


Predsjednik Liste za pravdu i red i narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio je juče krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, dok ga i ne zanimaju stranačka zapošljavanja u Gradsku upravu Bijeljina, ističući  “ako je Ljubiša Petrović počinio bilo kakav kriminal neka odmah i odgovara”. 

Postavlja se naravno logičko pitanje, Vukanović se bavi i ima vremena za rad Stanivukovića kojeg opozicija već lomi zbog sumnje da se uvezao sa vladajućim  SNSD-om, ali nema vremena da se bavi Ljubišom Petrovićem. 

Pa ako nisu dvostruki aršini, zašto Vukanović ne podnese i krivičnu prijavu protiv Ljubiše Petrovića kojeg politički podržava, a Stanivukovića bi da razapne. 

Za Vukanovića je očigledno “normalno” brojno zapošljavanje stranačkih Petrovićevih podanika u Gradsku upravu i to bez konkursa. 
Govoreći o krivičnoj prijavi protiv Stanivukovića, Vukanović je obrazložio razloge zbog čega se odlučio na ovaj korak, ističući da je sve pitanje principa jer u pravnoj državi se ne mogu tolerisati zloupotrebe. 

U vezi Ljubiše Petrovića, kojeg Lista za pravdu i red podržava i protiv je opoziva gradonačelnika Bijeljine, Vukanović je rekao:
 

“Ne mogu ja ići od jedne do druge ustanove i gledati da li je ko uradio nešto nezakonito i podnositi prijave. Ako je Ljubiša Petrović učinio bilo kakav kriminal neka odmah odgovara.Mislim da odluke o izmjenama regulacionog plana i Bijeljini donosi Skupštinska većina koja je pod kontrolom SNSD. Kako se ko zaposlio i da li je u svemu bilo nezakonitosti ne znam. Zaista ne mogu da idem od jedne do druge institucije niti bilo koga amnestiram. Trudim se biti jako principijelan. Međutim, da je Ljubiša Petrović u nekoj vrsti saradnje sa SNSD, oni sigurno ne bi krenuli u opoziv”, rekao je Vukanović.

 

online