Dodik odlikovao Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici :: zoricakusmuk.info ::

Dodik odlikovao Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici

"Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju", rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodjele odlikovanja, prenosi RTRS.
 
Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.
 
"Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma", poručio je Dodik.
 
Predsjednik Republike Srpske poručio je da je danas ponosan što u ime Srpske dodjeljuje ordenje i odaje priznanja na ceremoniji povodom 9. januara, koja je posvećena prijateljima Republike koji joj pružaju podršku i ljubav.
 
"Čovjek je snažan koliko ima prijatelja, tako se mjeri i država po svojim prijateljima koji su uvijek uz vas, poštuju vas i spremni su da pomognu. Srpska se zahvaljuje svojim prijateljima koji je poštuju i uvažavaju", rekao je Dodik.

Najavio je kako će orden Putinu dati naknadno, odnosno kada se njih dvojica ponovo sastanu.

 

online