Obilježavanje Dana Republike Srpske u Banjaluci :: zoricakusmuk.info ::

Obilježavanje Dana Republike Srpske u Banjaluci


Centralne manifestacije povodom obilježavanja Dana Republike Srpske biće održane danas u Banjaluci i u ponedjeljak, 9. januara u Istočnom Sarajevu.

U Banjaluci su povodom proslave Dana Republike danas i sutra planirane obustave saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Prema programu obilježavanja Dana Republike, danas u 10.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a u 11.00 časova na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela "Bosna".
 
U 12.00 časova biće položeni vijenci kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsjednika Republike Srpske položiće cvijeće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, prenosi RTRS.
 
Povodom Dana Republike, u 12.00 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće vijenac na spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Milana Jelića, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Srpske.
 
U 13.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim isntitucijama i pojedincima, a u 16.00 časova u Sportskoj dvorani "Borik" biće održana svečana akademija.
 
U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18.00 časova biće upriličen svečani prijem.
 
U ponedjeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.
 
Povodom Dana Republike, u 12.00 časova biće položeni vijenci na Srpskom vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" u Sokocu, a u 14.00 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu.
 
U 19.00 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.
 
U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Petersburga sa predstavom "Želim živjeti", saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.
 
U saopštenju se navodi da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obilježen u svim gradovima i opštinama širom Srpske.

Nezavisne

 

online