Vanredna Skupština grada Bijeljina :: zoricakusmuk.info ::

Vanredna Skupština grada Bijeljina


Skupština grada Bijeljine otklonila je na današnjoj Trećoj vanrednoj sjednici tehničku grešku koja je mogla uticati na realizaciju već usvojenog budžeta za 2023. godinu.

„U amandmanu i usvojenom tekstu se potkrala tehnička greška koju nije primijetio ni predlagač, ni Skupština ni Gradska uprava ni gradonačelnik kojima je amandman dostavljen na mišljenje. Odmah nakon što je primjetio grešku obratio nam se odbornik koji je predložio amandman kao i Odjeljenje za finansije Grada Bijeljine koje je navelo razloge za hitnost sazivanja vanredne sjednice. Ovu vanrednu sjednicu Skupštine grada smo održali, jer smatramo da su se stekli uslovi za zasjedanje zbog važnosti budžeta na kojem se zasniva izrada drugih dokumenata Grada,“ pojasnio je Đurđević.

Skupština grada je, prije zakazivanja sjednice konsultovala nadležno Ministarstvo finansija i Odjeljenje za finansije Gradske uprave u Bijeljini koji su sugerisali da je održavanje novog zasjedanja jedini način da se tehnička greška otkloni, što je Skupština grada u ekspresnom roku i učinila.

Ovo nije jedinstven slučaj, jer su se slične tehničke greške dešavale i na višim nivoima vlasti i u drugim gradovima i svi su otklonjeni na identičan način.

„Najvažnije je da je greška uočena i otklonjena i da neće nastupiti bilo kakve posljedice po bilo kog građanina Bijeljine ili bilo koga ko je direktno zavisan od budžeta,“ istakao je predsjednik Skupštine.

Vanrednoj sjednici sa samo jednom tačkom dnevnog reda danas nisu prisustvovali odbornici skupštinske manjine niti gradonačelnik Bijeljine ili drugi predstavnik Gradske uprave.

 

online