MUP pozvao građene na proslavu Dana Republike: Pojačane mjere bezbjednosti :: zoricakusmuk.info ::

MUP pozvao građene na proslavu Dana Republike: Pojačane mjere bezbjednosti


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara, Dana Republike Srpske, preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

Pozvali su sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da Dan Republike Srpske proslave u miru i dostojanstveno.
 
"Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan u ponedjeljak, 9. januara 2023. godine u 14 časova u Istočnom Sarajevu savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument", saopštio je MUP Srpske.
 
U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Grada Banjaluke, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa 8. januara od 00.00 do 24.00 časova i zabranu prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske 9. januara od 00.00 do 24.00 časova.
 
Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.
 
U cilju bezbjednog održavanja Dana Republike, 9. januara zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti, dana 8.1.2023. godine od 14.00 do 21.00 časova u Banjaluci na svim ulicama na teritoriji grada Banjaluka, izuzev dionica magistralnog puta M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (istočni tranzit) i magistralnog puta M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića  (zapadni tranzit).
 
Takođe, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti:
 
- dana 05.01.2023. godine u vremenu od 12,00 do 16,00 časova;
 
- dana  08.01.2023. godine u vremenu od 12,00 do 17,00 časova;
 
- dana 09.01.2023. godine od 07,00 do 20,00 časova na svim putevima i ulicama na područjima opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.
 
Od  navedene zabrane izuzet je dio magistralnog puta M1 – 111, dionica Dobrinja 1 - Krupačke stijene i dionica regionalnog puta RI 5101 Vraca-Dobrinja 4. (ulica Vojvode Radomira Putnika i ulica Ive Andrića).

Nezavisne

 

online