Narodni poslanik i lider RSS Slavenko Ristić: Šmit i njemu slični ne dolaze da rješavaju, već da stvaraju probleme :: zoricakusmuk.info ::

Narodni poslanik i lider RSS Slavenko Ristić: Šmit i njemu slični ne dolaze da rješavaju, već da stvaraju probleme


Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i lider Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić izjavio je da je za svaku osudu današnji pokušaj gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića da, preko leđa građana, legalizuje ilegalnu poziciju njemačkog državljanina Kristijana Šmita u Republici Srpskoj.

“Onaj ko misli da ovaj njemački državljanin, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, treba i može da rješava probleme stanovnika naselja GTZ Pet jezera ili bilo kog drugog građanina Bijeljine i Republike Srpske, taj vrijeđa inteligenciju svih nas”, poručio je Slavenko Ristić.

Ristić je upozorio da ni OHR, a pogotovo njemački državljanin Šmit, nemaju nadležnost da rješavaju ovakva pitanja i da ovo pitanje treba da riješi Grad Bijeljina u saradnji sa institucijama Republike Srpske.

“Problem stanovnika naselja GTZ Pet jezera klasičan je primjer onoga što stranci ovdje rade. Stranci ovdje ne dolaze da rješavaju probleme, već da ih stvaraju i to bi gradonačelnik Petrović i svi drugi u Republici Srpskoj, koji su imali i imaju kontakte sa Šmitom i njemu sličnima, konačno trebali da razumiju”, upozorio je Ristić.

 

online