Čubrilović nezadovoljan raspodjelom funkcija: Izgubili smo poziciju predsjednika NS RS :: zoricakusmuk.info ::

Čubrilović nezadovoljan raspodjelom funkcija: Izgubili smo poziciju predsjednika NS RS


Ndeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a i NS RS kaže da nije zadovoljan raspodjelom funkcija nakon sastanka sa vladajućom koalicijom, jer je kako kaže DEMOS izgubio poziciju predsjednika Narodne skupštine koja je ponuđena lideru Ujedinjene Srpske Nenadu Stevandiću.

"Ne možemo biti zadovoljni, DEMOS je izgubio poziciju predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. DEMOS će biti kooperativan i očekujemo dva ministarska mjesta to se vrši u prvoj raspodjeli, a sve ostalo je matematika", kaže Čubrilović za ATV.

On poručuje da želi da buduća većina koncipira Vladu koja će moći nositi teret obaveza koje predstoje.

"Moramo biti svjesni činjenice i globalne problematike, inflacije i ekonomije i da odgovori u tom zadatku. Mislim da će kvalitet biti presudan u određivanju i broja ministara i ministarstava, pogotovo da će mandatar voditi računa o karakteru i poslovnosti ljudi koji uđu u novu Vladu".

Čubrilović kaže da je upravo ovo nedostajalo u prethodnom sazivu Vlade i da se ne može zanemariti činjenica da ima resora u kojima treba radikalna promjena. Takođe, Čubrilović poručuje da je mandatar toga svjestan.

Nezavisne

 

online