Sjednica SDS-a: Šarović predsjednička ovlaštenja prenio na Miličevića :: zoricakusmuk.info ::

Sjednica SDS-a: Šarović predsjednička ovlaštenja prenio na Miličevića


Sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja se održava u Bijeljini, protiče u opštim kritikama na račun predsjednika u ostavci, Mirka Šarovića, uz zahtjeve da neko drugi treba da preuzme vođenje stranke do izbora novog predsjednika.

Izborni gubitnik i predsjednik SDS-a u ostavci Mirko Šarović potvrdio je ostavku na ovu funkciju na sjednici Gradskog odbora stranke te je sva ovlaštenja prenio Milanu Miličević.
 
Miličević će voditi stranku do izbora novog predsjednika, kako pišu mediji.
 
Sjednica, koja se održava u Bijeljini, još traje i uskoro se očekuje obraćanje funkcionera novinarima.
 
Prihvatanjem ostavki Predsjedništva SDS-a započenje i proces unutarstranačkih izbora koji će se održati u februaru sljedeće godine.
 
Šarović i ostali članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli su ostavke na funkcije u stranci 3. novembra.
 
Podsjetimo, Miličević, koji je inače načelnik Teslića, odustao je u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH na proteklim Opštim izborima u BiH u korist Šarovića.
 
Kako tvrde izvori "Srpskainfo", Šarović je na startu poručio da on ostaje šef stranke, sve dok Skupština SDS-a ne prihvati ostavke njega i Predsjedništva stranke.
 
"Šarović je članovima GO rekao da će unutarstranački izbori biti održani za nekoliko mjeseci, a da se u međuvremenu treba baviti ulaskom SDS-a u Savjet ministara BiH. Međutim, naišao je na oštre kritike u stranci. Đorđe Milićević je poručio da ovo Predsjedništvo nema kredibilitet u biračima SDS da kreira politike i sprovodi izbore u stranci. Da je njihova ostavka u Predsjedništvu SDS-a neopoziva poručili su Milićević, Vukota Govedarica, Tomica Stojanović, Milan Radović, Rado Savić…" tvrde sagovornici "Srpskainfo".
 
Kako kažu, Radović je istovremeno optužio koalicione partnere iz PDP da nisu iskreno podržali kandidaturu Šarovića za člana Predsjedništva BiH, za razliku od SDS-a koji je iskreno stao iza kandidature Jelene Trivić za predsjednicu RS.
 
Kako tvrde izvori "Srpskainfo", član GO SDS, Momčilo Mandić, imao je najdirektnije izlaganje, prenosi "Avaz".
 
On je, kako kažu, poručio da "nema vlasti bez podrške Beograda", te da "Beograd neće podržati SDS dok je na čelu Mirko Šarović", nakon čega je dobio aplauz.
 
Šarović i članovi Predsjedništva prije nekoliko dana su podnijeli ostavku zbog katastrofalnog izbornog rezultata.

Nezavisne

 

online