LUKAČ: BIĆE JOŠ HAPŠENJA LICA KOJA SU KORISTILA SKAJ APLIKACIJU :: zoricakusmuk.info ::

LUKAČ: BIĆE JOŠ HAPŠENJA LICA KOJA SU KORISTILA SKAJ APLIKACIJU


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ nastavlja sa prikupljanjem informacija o licima koja su koristila “skaj” aplikaciju i da će na osnovu toga biti još hapšenja zbog počinjenog kriminala.
Lukač je podsjetio je veliki broj lica u BiH koristio ovaj način komunikacije za kriminalne radnje.

“U posljednjih nekoliko mjeseci borimo se protiv organizovanog kriminala na način da je dešifrovana `skaj` aplikacija u saradnji sa Evropolom, ali i tužilaštvima u BiH. Priveli smo veliki broj lica koja su koristila ovu aplikaciju za šta imamo nepobitne dokaze, a dio njih će, vjerujem, biti osuđen”, rekao je Lukač.

On je naveo da je materijal obiman i da mora biti analiziran za šta je potrebno vrijeme.

“Lica su koristila i šifrovane kodove i sada kada je otvorena `skaj` aplikacija vidimo da su se mnoge kriminalne radnje dešavale, a da to policija i tužilaštva nisu znala. Siguran sam da će u narednom periodu na osnovu prikupljenih informacija biti još hapšenja”, istakao je Lukač.

On kaže da će hapšenja dovesti i do većeg broja operativnih podataka koje će policija moći da koristi, te da niko neće biti zaštićen.

Insajder.in
 

 

online