Vučić: Imali smo mnogo važnih sastanaka u Minhenu :: zoricakusmuk.info ::

Vučić: Imali smo mnogo važnih sastanaka u Minhenu


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije imao mnogo važnih sastanaka, poput sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom, specijalnim izaslanikom Stjuartom Pičom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, kao i predstavnicima Evropske centralne banke.

Vučić je novinarima rekao da je imao slučajan, ali ne kratak razgovor sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, za koji je ocenio da je bio "duži nego što je očekivao".

- Prisustvovao sami govoru (potpredsjednice SAD) Kamale Haris. Ali naravno da je glavna veijst bila smrt Alekseja Navaljnog. Po podne sam imao uglavnom ekonomske teme i razgovarao sa investitorima i predstavnicima njemačke vlade zaduženim za ekonomska pitanja - rekao je on.

Kako je istakao, šta god da radi u glavi mu je Ekspo i 2027 i neki ne lako dostižni ciljevi za koje je rekao da će ih Srbija dostići, poput BDP-a i prosječnih plata i penzija, za šta je potrebno mnogo investicija.

- Vjerujem da ćemo to nastaviti. Sutra imam dva sastanka sa Amerikancima - sa senatorima i uveče večeru sa svim Amerikancima koji su ovdje - rekao je Vučić. 

RTS

 

online