Vučić sa Krišto: Potvrđeni dobri odnosi Srbije i BiH :: zoricakusmuk.info ::

Vučić sa Krišto: Potvrđeni dobri odnosi Srbije i BiH


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su na sastanku sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto u Minhenu potvrđeni dobri odnosi Srbije i BiH, te razgovarano o potencijalima za saradnju dvije zemlje i dodatnim mogućnostima za njeno jačanje.
 
Vučić je na "Instagramu" naveo da je sa Krišto u Minhenu, na marginama Konferenciji o bezbjednosti, imao srdačan susret.
 
Vučić je objavio da se danas sastao i sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je razgovarao o važnim svjetskim i regionalnim temama, kao i sa evropskim komesarom za budžetska pitanja Johanesom Hanom.
 
On je naveo da je sa Hanom razgovarao o agendi rasta EU za Balkan kao planu koji je namijenjen ekonomskom rastu regiona, ubrzanju reformi i ulaganju koje u znatnoj mjeri može da unaprijedi proces proširenja i članstva Srbije i zemalja regiona u EU.
 
Vučić se sastao i sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom sa kojim je razmijenio mišljenja o aktuelnim izazovima spoljne i bezbjednosne politike i o situaciji na Balkanu.
 
Kako je istakao, odličan i produktivan sastanak imao je sa predsjednikom EBRD-a Odil Fransoa Reno Baso sa kojom je razgovarao o načinima za dodatno jačanje srpske ekonomije, razvoju infrastrukture i privlačenju stranih investicija.

Nezavisne

 

online