Nastavnica istorije u OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila priznanje za hrabrost :: zoricakusmuk.info ::

Nastavnica istorije u OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila priznanje za hrabrost


Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici Odluku o posebnom javnom priznanju, koje se dodjeljuje nastavnici istorije Osnove škole "Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine.

Javno priznanje je u vidu doživotnog mjesečnog novčanog primanja, a inicijativu je pokrenula grupa nastavnika i učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", koji su skupili 13.000 potpisa građana.

Vlada je konstatovala da je masovna pucnjava u OŠ “Vladislav Ribnikar" slučaj koji i dalje potresa javnost, da zahtijeva reakciju države u više pravaca, da je prihvatanje podnesene inicijative način da se ranjenoj nastavnici olakša materijalni položaj nakon teškog ranjavanja i sa posljedicama koje će trpjeti do kraja života, ali i prilika da se i kroz tu mjeru pokažu solidarnost i empatija, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ideju da ranjena nastavnica istorije dobije neki vid novčane nadoknade, kao dodatak uz svoja mjesečna primanja, koji bi bio trajan, do kraja života, koji nije prenosiv, ali je redovan i koji bi se isplaćivao svakog mjeseca i u skladu sa rastom troškova, podržao je i Savez samostalnih sindikata Beograda, dodaje se u saopštenju.

Tanjug

 

online