Jeziv prizor jutro poslije požara: Buktinja ostavila samo garež u staračkom domu, oglasio se i vlasnik :: zoricakusmuk.info ::

Jeziv prizor jutro poslije požara: Buktinja ostavila samo garež u staračkom domu, oglasio se i vlasnik


U Partizanskoj 34, u Malom Mokrom Lugu stradale su dvije osobe. Požar u staračkom domu izbio je oko 19 časova, kada je policija i primila poziv. Vatra je izbila na trećem spratu u jednoj sobi i proširila se i na ostale dijelove staračkog doma.
 
Vlasnik staračkog doma u Malom Mokrom Lugu jedva je smogao snage da se jutros oglasi.
 
– Nemojte sada, molim vas. U haosu sam – izgovorio je vidno potresen čovjek.
 
Nezvanično: Cigareta je uzrok požara
 
Detalji izbijanja požara i dalje su nepoznati. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je u pitanju zapaljena cigareta, jer je korisnicima doma koji su većinom bili dementni, bilo dozvoljeno pušenje.
 
Kako se pretpostavlja, zapaljena cigareta došla je u kontakt sa tkaninom, što je kasnije dovelo do ove tragedije.
 
Policija i vatrogasno-spasilačke jedinice stigli su vrlo brzo. Požar je lokalizovan za sedam minuta, a 73 korisnika je evakuisano.
 
Spasioci su na rukama i na nosilima iznosili korisnike ovog doma, a na lice mjesta su vrlo brzo došle i porodice i prijatelji korisnika, ali takođe i ministri Nikola Selaković i Danica Grujičić.
 
Oni su potvrdili da su dvije osobe stradale u ovom požaru, da je pet teže povrijeđeno. Prema najnovijim informacijama, njihovo stanje je stabilno.

Sa Vojnomedicinske akademije iz Odjeljenja toksikologije izjavili su da su povrijeđeni sada pod terapijom i da se prati njihovo zdravstveno stanje.
 
I ranije bilo incidenata
 
Ovaj starački dom bio je i ranije u žiži javnosti zbog incidenta koji se desio u februaru 2020. godine kada je u dvorište staračkog doma bačena bomba kašikara. Tadašnje kamere su snimile čovjeka muškarca koji je maskiran i koji je bacio bombu u ovo dvorište. Pretpostavlja se da je u pitanju bio nezadovoljni korisnik, prenosi Blic.

Blic

 

online