Skandal u Varaždinu: Učenici se drogirali na nastavi, iz razreda ih odvela policija :: zoricakusmuk.info ::

Skandal u Varaždinu: Učenici se drogirali na nastavi, iz razreda ih odvela policija


Učenici trećeg razreda srednje Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu ostali su zatečeni kad im je u ponedjeljak ujutro, tokom drugog školskog časa u školu stigla policija i od trojice njihovih kolega zatražila da pođu sa njima.
 
Trojac u dobi između 16 i 18 godina uplašeno je poslušao molbu. Policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gdje su već stigli i njihovi roditelji s advokatima.
 
Osumnjičeni su za konzumaciju droge tokom nastave. Konkretno, amfetamina. U službenom izvještaju za medije varaždinska je policija navela da je 18-godišnjak policijskim službenicima dobrovoljno predao prozirnu PVC vrećicu s bijelom praškasto-gumenastom materijom nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu materiju nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.
 
“Ovo je prvi put da nam se ovako nešto dogodilo. Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na šta smo promptno reagovali. Zatečeni smo. Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da nam se ovakvo nešto dogodilo, a o tome šta će se dalje događati s trojicom učenika, policijska je procedura. Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima”, izjavila je za Jutarnji list direktorica škole Vesna Vrček.

N1

 

online