Potvrđena optužnica protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru :: zoricakusmuk.info ::

Potvrđena optužnica protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru


Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rješenjem optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., oca i majke dječaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja, navodi se u saopštenju tog suda.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnijelo optužnicu protiv četiri osobe.

Tužilac Stefanović je istakao da je u optužnici  predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanja M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu K. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog djela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

​Tanjug

 

online