Er Srbija do kraja avgusta premašila ukupan broj putnika iz prošle godine :: zoricakusmuk.info ::

Er Srbija do kraja avgusta premašila ukupan broj putnika iz prošle godine


Srpska aviokompanija Er Srbija je od početka ove godine do danas prevezla 2,76 miliona putnika i na taj način, već krajem avgusta, premašila ukupan broj putnika prevezenih tokom 2022. godine.

Er Srbija je u saopštenju navela da se očekuje da će u prvoj nedjelji septembra biti nadmašen i rezultat od 2,81 miliona putnika, ostvaren u do sada najuspješnijoj 2019. godini.

- Tokom jula i avgusta, do više od 80 destinacija širom svijeta prevezli smo preko milion putnika i tako oborili sopstvene rekorde postavljene prije pandemije korona virusa. Najintenzivniji mjesec je bio jul, tokom kojeg smo prevezli 27 odsto više putnika u odnosu na jul 2022. godine, odnosno 39 odsto više u odnosu na isti mjesec 2019. godine - rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Dodao je da je letnja sezona bila puna izazova uzrokovanih lošim vremenskim prilikama, čestima zabranama točenja goriva, nedovoljnim brojem zaposlenih na aerodromima, nedostatkom rezervnih dijelova na globalnom nivou i zbog drugih nepovoljnih okolnosti.

- Dobri rezultati zabilježeni su i u avgustu, koji je bio naš 14. uzastopni rekordni mjesec. U ovom trenutku već se intenzivno pripremamo za zimsku sezonu koja će biti vrlo dinamična - istakao je Marek.

Najpopularnije destinacije tokom jula i avgusta 2023. godine u regionu bile su Tivat i Podgorica, kada je riječ o Zapadnoj Evropi najviše se putovalo do Ciriha, Pariza i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najpopularnije destinacije bile Istanbul, Larnaka, Atina i Barselona.

Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada u prvih deset destinacija po broju putnika tokom pomenuta dva ljetna mjeseca, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Tanjug


 

online