Јako nevrijeme pogodilo Šumadiju :: zoricakusmuk.info ::

Jako nevrijeme pogodilo Šumadiju


Jako olujno nevrijeme tokom popodnevnih sati pogodilo je Šumadiju, a na velikom udaru nevremena našla se opština Knić.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Beograda gdje se u naredna dva sata u pojedinim dijelovima grada očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

- Grad veličine lješnika padao je preko 15 minuta. Dvorište je bilo potpuno bijelo, led se mogao sakupljati lopatama. Nadam se da nije napravio veću materijalnu štetu - kazao je za RINU Dejan Lučić koji se našao u ovom mjestu tokom nevremena.

Jako olujno nevrijeme nije zaobišlo ni Kraljevo, gdje je padao jak grad. Materijalna šteta pričinjena je na pojedinim poljoprivrednim usjevima.

U cijeloj Srbiji se u naredna dva sata očekuje nestabilno vrijeme, mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, lokalno u zapadnoj, centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegdje biti i intenzivniji, uz veću količinu padavina za kratko vrijeme, pojavu grada i olujnog vjetra u zoni pljuskova.

Na slivovima Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice danas i sutra su moguća manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.

Na Dunavu od 31. avgusta do 05. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

RTRS


 

online