Zoran i Marko ISTRČALI 564 KILOMETRA do Ostroga kako bi prikupili novac za liječenje male Lеnke :: zoricakusmuk.info ::

Zoran i Marko ISTRČALI 564 KILOMETRA do Ostroga kako bi prikupili novac za liječenje male Lenke


Novosađani Marko Stanković i Zoran Rakić, koji su 12. avgusta krenuli u humanu misiju „Milion koraka za Lenku”, u subotu uveče su istrčali i posljednji 564. kilometar do manastira Ostrog.

Momci su najavili da će sedam dana trčati po 80 kilometara i tako prikupljati novac za liječenje djevojčice Lenke Lazarević i uspjeli su u svojoj plemenitosti.

Na putu do Ostroga veliki broj građana Srbije podržao je ova dva hodočasnika slanjem SMS poruke sadržine 1491 na 3030, za Lenkino liječenje, a kroz gradove su ih meštani dočekivali i ispraćali uz molitve da istraju u tom velikom podvigu.

– Milion koraka, a nijedna sumnja da ćemo uspjeti. Samo ti i ja znamo težinu ovog puta, ali uspjeli smo, brate. Hvala svima, nema riječi kojima bih opisao koliko ste nam značili. Trčali smo i plakali čitajući vaše poruke podrške. Zajedno smo najjači. Vjerujte ljudi, čovjek je mašina i nismo svjesni kolike su nam mogućnosti – napisao je Rakić na svom Fejsbuk profilu, obraćajući se svim građanima Srbije, prenosi Dnevnik.

Ispred manastira Ostrog, dva prijatelja su zagrljajem čestitala jedan drugom što nisu poklekli, već su izdržali do kraja i istrčali za Lenku. A sada je na nama da ne zaboravimo taj humani gest, već da nastavimo sa slanjem poruka da bi djevojčica, koja boluje od akutne leukemije limfoblastnih ćelija, pobijedila tu opaku bolest.     

Srpska Info

 

online