Dodik i Vučić obišli novoizgrađeni stadion u Leskovcu :: zoricakusmuk.info ::

Dodik i Vučić obišli novoizgrađeni stadion u Leskovcu


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras su u Leskovcu obišli novoizgrađeni fudbalski stadion Dubočica.

Vučić je rekao da je na toj lokaciji ponovo da budu zajedno i navijaju za Srbiju protiv Bugarske 19. novembra.

"Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja ispred novog stadiona u Leskovcu. Ovde ćemo ponovo da budemo i zajedno da navijamo za Srbiju protiv Bugarske 19. novembra", napisao je Vučić na "Instagramu".

Vučić je izjavio da će stadion da privuče mnogo djece.

"Imaće 'Dubočica' 50 odsto više prijavljenih dečaka i devojčica koji će ovde da treniraju", rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija od 15. do 19. septembra dobiti i sertifikat UEFE za stadion u Loznici, iako hrvatski mediji tvrde da je to "propao projekat".


"Ovde (u Leskovcu) 'Čukarički' igra sa 'Olimpijakosom'. Biće to najveća utakmica nakon mnogo vremena. Naše je da navijamo za 'Čukarički' svim srcem", rekao je Vučić.

Novi stadion izgrađen je na mjestu starog, a ukupna vrijednost radova je skoro tri milijarde dinara (25,6 miliona evra). 

Uz Dodika i Vučića, u obilasku stadiona su i proslavljeni srpski fudbaler i sportski radnik Dragan Džajić, potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, kao i rukovodstvo grada Leskovca.

Stadion u Leskovcu izgrađen je prema najvišim standardima UEFA i sastoji se od četiri tribine ukupnog kapaciteta 8.136 mjesta.

Visina objekta je 16,3 metra, a na stadionu je postavljena kombinacija vještačke i prirodne trave. Izgradnja je počela u julu 2021, a stadion završen u proljeće ove godine. 

Nezavisne

 

online