Brnabić: Vučić u Briselu uspio da očuva srpske nacionalne interese :: zoricakusmuk.info ::

Brnabić: Vučić u Briselu uspio da očuva srpske nacionalne interese


Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu uspio da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost.

Brnabić je, u svojstvu povjerenice SNS za Beograd, prilikom posjete Opštinskom odboru te stranke u Surčinu, kazala da je za Srbijom ostala jedna teška nedjelja, ali da je rezultirala trima važnim stvarima.

- Prva je da predsjednik ništa nije potpisao, druga da je dodatno učvrstio stav da je Zajednica srpskih opština prva na dnevnom redu i da taj dio Briselskog sporazuma mora da se ispuni i treća su naše crvene linije, odnosno da nema priznanja Kosova i stolice u UN -  rekla je Brnabić.

Ocijenila je da je nedjelja za nama obilovala "dezinformacijama, poluinfornacijama i brutalnim lažima, kao i orkestriranom kampanjom nekih medija i političke opozicije, koja se bez obzira na sve ideološke razlike udružili u lažima ".

- Bombastično su najavljivali da će ponedjeljak biti dan "D", da Vučić ide u Brisel da izda, da potpiše, a desilo se sve suprotno. Niti je potpisao, niti je izdao - rekla je Brnabić.

Dodala je da su to potvrdili u svojim izjavama i gotovo svi albanski političari u Prištini koji su kazali da na dnevnom redu nije međusobno priznanje, već formiranje ZSO i ponovila da je to za njih neprihvatljivo.

- I portparol EU Peter Stano i Gabrijel Eskobar su potvrdili da se ne govori o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa. To je ono što se stvarno desilo, ali mi ni do kraja ove nedjelje nismo čuli - izvini od onih koji su najavljivali dan "D", pozivali na nemire i govorili da će potpisati - istakla je Brnabić.

Dodala je da su "najveći kritičari Vučića dok su bili na vlasti davali i ono što se od njih nije tražilo".

- Ako pričamo, recimo, o francuskom državljanin Milošu Jovanoviću, koji je rekao potpisaće , jer svi znamo da je Vučić izdajnik, to govori neko ko ima rezervnu državu, francuski pasoš i državljanstvo. Ili Zdravko Ponoš koji ima hrvatski pasoš - kaže premijerka.

Ona dodaje da je isti Jovanović poslije Brisela, kako je rekla, kazao da on nikada nije rekao da će Vučić nešto potpisati.

- Nećemo čuti izvinjenje za to ali mi ćemo nastaviti da se borimo za Srbiju. Sigurna sam da će Vučić državničkom mudrosti i umijećem, zahvaljujući kojoj danas imamo ZSO oko koje se lome koplja, a koje je on postavio još 2013. kao temu, kada niko nije vidio važnost toga, moći da sačuva mir i stabilnost i da nastavimo sa privlačenjem investicija - kazala je Brnabić.

Glas Srpske

 

online