Na domaćem tržištu nema pića "prajm enerdži" :: zoricakusmuk.info ::

Na domaćem tržištu nema pića "prajm enerdži"


Na osnovu do sada dostavljenih informacija od nadležnih inspekcijskih organa na tržištu BiH nisu zatečeni proizvodi "prajm enerdži" u kojima je u pojedinim zemljama utvrđeno prisustvo L-teanina, saopštili iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

"Kako ne bi došlo do zabune, potrošače molimo da imaju u vidu razliku između napitaka `prajm enerdži` i `hidratizaciona pića prajm`, jer se radi o različitim proizvodima iste robne marke", pojasnili su iz Agencije.

U saopštenju je istaknuto da putem sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje do danas nije primljeno obavještenje da su na tržište BiH distribuisani sporni proizvodi "prajm enerdži".

Kada je riječ o "hidratizaconom piću prajm", iz Agencije su istakli da se vrši dodatni inspekcijski nadzor.

"Prema informacijama koje su trenutno dostupne Agenciji, `hidratizaciona pića prajm` ne sadrže L-teanin i trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama", istaknuto je u saopštenju.

Inspektori slovenačke Uprave za bezbjednost hrane zabranili su kofeinsku verziju energetskog napitka "prajm", jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU, dok verzija hidratizacionog napitka ostaje na policama slovenačkih trgovina.

​Nezavisne

 

online