Kod Kozarske Dubice i Bihaća obustave saobraćaja zbog vode na kolovozu :: zoricakusmuk.info ::

Kod Kozarske Dubice i Bihaća obustave saobraćaja zbog vode na kolovozu


Obustave saobraćaja jutros su na putevima kod Kozarske Dubice i Bihaća, gdje se izlila voda, dok se na ostalim dionicama vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Špilja, kao i na izlazu iz Kostajnice prema Kozarkoj Dubici, u Ulici Ranka Šipke, zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog odrona na lokalnom putu Donji Rakani-Čulića Brdo saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Obustava je i na magistralnom putu Bihać-Srbljani u Kostelima gdje se izlila voda. Na magistralnom putu Bihać-Kamenica mogu saobraćati putnička vozila, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen.

Na regionalnom putu dionica Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povrmene obustave saobraćaja od 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, kao i na dionici magistralnog puta Stari Majdan-Banjaluka-Rudarska.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta "Gornji Božinci" zbog čega će svakim radnim danom dolaziti do privremene obustave saobraćaja.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Bakračuša-Nevesinje-Gacko, Lapišnica-Rogatica-Novo Goražde, Lepnica-Bijeljina-Ugljevik i Karuše-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se sanacionih radova na mostu "Gorica", na auto-putu Zenica-Sarajevo, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela "1. mart", a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Saobraćaj se zbog radova sporije odvija na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, dok je zatvoren most na ulazu u Nemilu, pa vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima Gradiška i Gradina jutros je pojačan saobraćaj na ulazu iz Hrvatske, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Nezavisne


 

online