Đoković protiv Vukića otvara drugo kolo Indijan Velsa :: zoricakusmuk.info ::

Đoković protiv Vukića otvara drugo kolo Indijan Velsa


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odigraće prvi meč u okviru drugog kola Indijan Velsa protiv Australijanca Aleksandra Vukića.

Duel je zakazan oko ponoći po našem vremenu.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a Vukić je pobjedom nad kvalifikantom Šitarijem Močizukijem obezbijedio meč druge runde na Indijan Velsu.

Srpski i australijski teniser do sada se nisu sastajali i odigraće prvi međusobni duel.

Vukić je u 2024. godini ostvario dva trijumfa i šest poraza, a Đoković ima skor od sedam trijumfa i dva neupješna rezultata.

Novak je poslednji takmičarski meč odigrao u polufinalu Australijan opena kada je poražen od kasnijeg šampiona prvog grend slema u sezoni Janika Sinera.

Vukić je 69. teniser svijeta, a najbolji plasman mu je 48. mjesto na ATP listi, 14. avgusta prošle godine.

Vukić je rođen u Sidneju 1996. godine. Njegovi roditelji i stariji brat napustili su Bosnu i Hercegovinu tokom raspada Jugoslavije početkom devedesetih godina 20. vijeka.

Najbolji rezultat na Indijan Velsu, Vukić je napravio 2021. godine - drugo kolo, tada je poražen od sunarodnika Aleksa de Minora.

Đoković poslije pet godina ponovo na Indijan Velsu

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković posljednji put na Indijan Velsu igrao je prije pet godina i na predstojećem turniru pokušaće da dođe do 99. titule u karijeri.

Novak Đoković je jedini teniser koji je osvojio svih devet turnira iz ATP masters serije.

Na osam od devet najmanje po tri puta je bio najbolji.

Srpski teniser trenutno dijeli rekord po broju titula u Kaliforniji sa Rodžerom Federerom - imaju po pet, a na ovogodišnjem izdanju imaće prilike da postavi novo dostignuće.

Pored broja titula, Đoković je vlasnik i rekorda na turniru po broju uzastopnih pobjeda, načinio ih je 20 u periodu od 2014. do 2017. godine.

Poznato je da je srpski as jedini igrač koji je ikada osvojio sva četiri grend slema najmanje tri puta, a uz to i ima i 98 titula u karijeri.

Na Indijan Velsu najbolji teniser svih vremena imaće priliku da dođe do 99. trofeja.

Nezavisne

 

online