Veliko iznenađenje u Dubaiju: Ispao Medvedev, šta to znači za Đokovića :: zoricakusmuk.info ::

Veliko iznenađenje u Dubaiju: Ispao Medvedev, šta to znači za Đokovića


Veliko iznenađenje dogodilo se u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, gdje je Francuz Ugo Amber savladao Danila Medvedeva, prošlogodišnjeg šampiona i prvog nosioca turnira.

Amber je u prvom setu u gotovo svakom gemu morao da se suočava sa brejk loptama, ali je uspijevao pod pritiskom da odigra dobro i na kraju je došao do vođstva i set lopte u momentima kada je imao 6:5. Servis Medvedeva je tada prvi put popustio i Amber je došao do prvog seta.

Zatim je već na startu drugog seta Amber napravio brejk. Medvedev se brzo vratio i uzvratio "ribrejkom", poslije čega je Francuz još jednom napravio u 8. gemu, a prije toga je dobio samopouzdanje nakon što je spasio tri vezane brejk lopte.

To je očgieldno slomilo Medvedeva, i Amber je u narednom gemu odservirao za ulazak u finale.

Tamo će ga čekati kazahstanski teniser Aleksander Bublik, koji je prošao u finale nakon diskvalifikacije Andreja Rubljova.

Medvedev ovim porazom ostaje bez 300 bodova i biće na četvrtom mjestu i na narednoj ATP listi.

Medvedevu sada slijedi američka turneja, gdje potencijalno može da izgubi 1.600 bodova, jer je osvojio Majami i igrao finale Indijan Velsa, pa je smanjio šanse da uopšte može da se nada preticanju Novaka Đokovića u drugom dijelu sezone, a potencijalnu šansu je imao na Rolan Garosu.

​(Telegraf.rs)

 

online