Joveljić o susretu sa Đokovićem: Izgubio sam se pred Novakom :: zoricakusmuk.info ::

Joveljić o susretu sa Đokovićem: Izgubio sam se pred Novakom


Kada pred najboljim navijačima igraš protiv najvećih sanjaš da budeš dostojan prilici. Srećan sam što sam postigao gol pred najvećim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem i košarkaškom legendom Vladom Divcem, ali volio bih da smo upisali pobjedu pred rekordnim brojem navijača kod kuće. Imamo velike ciljeve za ovu sezonu i jedva čekamo da ponovo zaigramo pred najboljim navijačima na svijetu - napisao je na “Instagramu” napadač iz Bijeljine Dejan Joveljić.
 
Vođa navale LA Galaksija u centru pažnje je medija u SAD. Nije mala stvar kada zbog tebe na utakmicu dođu takvi asovi kakvi su Divac i Đoković, a pri tome na terenu za rivale imaš jednog Lionela Mesija, Luisa Suareza, Serhija Busketsa, Đordija Albu... U razgovoru za “Glas Srpske” mladi špic priznaje da je bio uzbuđen zbog nenadane podrške sa tribina u jednom spektakularnom meču, koji je ukrasio pogotkom, a koji nije bio dovoljan za trijumf njegovog tima, jer je argentinski čarobnjak Mesi u sudijskoj nadoknadi donio bod Interu iz Majamija.
 
- Velika je čast i zadovoljstvo što su takvi sportisti i legende, kakvi su Nole i Vlade, došli da me gledaju i podrže. Poslije meča smo pričali, komentarisali utakmicu, moje slavlje i još neke detalje. Bio sam stvarno uzbuđen, nisam znao kako da se ponašam hahahaha - dječački iskreno je priznao Joveljić.
 
Minuti, bolje reći sekunde, su dijelile Joveljića i njegove saigrače od velike pobjede u meču prvog kola ovosezonskog izdanja MLS-a, nad najvećim favoritom za titulu. Ipak trenutak inspiracije i majstorija najboljeg fudbalera svijeta bili su dovoljni da jedan bod ode u Majami.
 
- Mogu reći da je ovo korektan start, nije bilo baš kako smo priželjkivali. Imali smo tri boda u džepu sve do posljednjih trenutaka kada je Mesi nakon majstorske kombinacije sa Albom dao taj gol. Argentinac je stvarno majstor, čast je i zadovoljstvo igrati protiv takve veličine i nadam se da ćemo imati još susreta. Još nešto, neću biti neskroman ako kažem da je u utakmici trebalo da pobijedimo sa više golova razlike, ali nažalost promašili smo penal, pogodili stativu... Mislim da su oni uvijek i protiv svakog ovdje favoriti, ali neće im biti lako - konstatovao je Joveljić.
 
Na klupi Galaksija protiv Intera bio je još jedan Srbin, rezervni čuvar mreže, Novak Mićović, koji je prije nepunih godinu dana iz Čukaričkog stigao u Los Anđeles.
 
- S obzirom da imam najduži staž u ekipi, a Nole je relativno odskora tu, uvijek sam mu pri ruci šta god zatreba. Mislim da mu je uz mene lakše bilo da se navikne na klub i zemlju - naglasio je Joveljić.
 
Fudbalsku reprezentaciju Srbije u martu očekuju prijateljski mečevi protiv Rusije (21.3) i Kipra (25.3). Odlični napadač ne opterećuje se činjenicom da li će se naći na spisku selektora “orlova” Dragana Stojkovića.
 
- Nisam razmišljao o tome. Uvijek isto kažem, naporno treniram i igram, a ako zaslužim šansa će sigurno doći - zaključio je Joveljić.
 
Goranović
 
Dejan Joveljić je u mlađim kategorijama Crvene zvezde igrao sa Balšom Goranovićem, posljednjom akvizicijom banjalučkog Borca u minulom zimskom prelaznom roku (potpisao jednogodišnji ugovor), koji je do ljeta poslat na pozajmicu u Laktaše.
 
- Naravno da se sjećam Balše, igrali smo zajedno. Ima odličnu lijevu nogu. Dugo ga nisam gledao nakon toga, tako da ne mogu ništa konkretnije da vam kažem - rekao je Joveljić.

​Glas Srpske

 

online