:: zoricakusmuk.info ::

Pojedini MUP-ovci trebalo bi da dokažu porijeklo imovine – u PU Bijeljina Igor Kapikul


Objekat Igora Kapikula bez građevinske i urbanističke dozvole izgrađen na poljoprivrednom a ne građevinskom zemljištu
U jeku sukoba između ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i direktora policije RS Siniše Kostreševića, došlo je do razotkrivanja više rukovodilaca ovog Ministarstva zbog njihove povezanosti sa licima iz kriminalnog miljea. Portal zoricakusmuk.info već duže vrijeme ukazuje da unutar MUP-a, konkretno Policijske uprave Bijeljina, postoje rukovodioci koji se dovode u vezu upravo sa licima sa kriminalnom prošlošcu, te da postoje osnovi sumnje da brojni inspektori "rade" za lica povezana sa kriminalnim radnjama, a ne u interesu MUP-a RS i građana Srpske koji upravo finansiraju ovo Ministarstvo po brojnim osnovama.

Očigledno da je došlo krajnje vrijeme da brojni rukovodioci unutar MUP-a, pa i PU Bijeljina, polože račune kako su stekli svoju imovinu, a naročito oni koji su do stupanja na rukovodeće pozicije živjeli više nego skromno. Među njima je Igor Kapikul, bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal PU Bijeljina, a sadašnji načelnik Sektora policije u PU Bijeljina. Portal zoricakusmuk.info podnio je bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu upravo protiv Kapikula zbog maltretiranja lica koje je posle procesuirano, te niz drugih sumnji navedenih u pomenutoj krivičnoj prijavi, a vezi čega je naš portal objavio i video snimak koji je priložen kao dokazni materijal uz krivčnu prijavu prije pola godine.


Igor Kapikul
Nadležni organi MUP~a i pravosudne institucije trebalo bi da istraže na koji način su brojni MUP-ovci, među kojima je upravo Igor Kapikul za kratko vrijeme,od stupanja na rukovodeće pozicije, stekli imovinu velike vrijednosti. Portal zoricakusmuk. info ekskluzivno objavljuje snimak Kapikulove vile sa bazenom,te dokumenta iz katastra da je imovina na njegovo ime.


dokumenta iz katastra i elektronske baze o Kapikulovom zemljištu


Ono što smo saznali je da je vila sa bazenom (te ogradom visokom od 2,5 do 3 metra i četverostrukom ogradom izgrađena na poljoprivrednom zemljištu. To konkretno znači da je vila nelegalno izgrađen objekat jer nije izvršeno pretvaranje poljoprivrednog u građevinsko zemljište. U pitanju je objekat koji nema ni urbanističku ni građevinsku dozvolu, ali za sada nemamo informaciju da li je Igor Kapikul podnio zahtjev za legalizaciju pomenute vile. Ono što je indikativno je da je Igor Kapikul u krvnom srodstvu sa licem iz kriminogenog miljea, a u pitanju je Dragan Blagojević zvani Deba koji je već procesuiran i osuđivan,između ostalog zbog prometa narkotika u Švajcarskoj. Protiv Blagojevića trenutno se vodi istraga zbog sumnje da je bio saučesnik u razbojništvu nad radnicom mjenjačnice “Rotal” iz Bijeljine . U nekadašnjoj Jugoslaviji, pripadnici policije bili su pod rigoroznim provjerama i bilo je nemoguće da bilo ko postane pripadnik policije ili DB-a, a da među bližim članovima porodice ima osuđivanih lica ili kriminalaca. Na žalost, danas je situacija drugačija. Igor Kapikul je u bliskom krvnom srodstvu sa Draganom Blagojevićem zvani Deba koji je nakon procesuiranja u Švajcarskoj promijenio ime, za šta imamo i dokaze (umjesto Dragan sada se zove DRAGOMIR). To je česta praksa za kriminalce kako bi došli do pasoša i putovali po svijetu.


Blagojević zvani Deba
Odgovor Igora Kapikula za naš portal, a u vezi krvnog srodstva sa Blagojevićem poslušajte i pogledajte u videu. 


 


Do 2018. godine, prema našim informacijama, Igor Kapikul imao je Peugeot 307 karavan vrijednosti od oko 5 hiljada KM, a onda je kupio novu škodu „oktaviu“ 2020. godine za oko 32 hiljade KM. Supruga Igora Kapikula bila je nezaposlena do 2018. godine, a onda se zaposlila u „Volcano“ igre na sreću u kafe baru „Alter Ego“ na kanalu i ima platu od oko 650 KM. Otac i majka su penzioneri. Uzima reprogram kredita od 8.000KM preko ujne, supruge Blagojevića. Plata u MUP-u mu je oko 1.500 KM, a od supruge 650 KM. Sestra frizerka, nema ni braće ni sestri u inostranstvu, izbjegao iz Vogošće u Višegrad. Tada je, kao i većina ljudi, jedva „skrpio“ za kuću. A šta ima trenutno, između ostalog, pogledajte:

  

online