Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa sa početnom cijenom 70.000 funti :: zoricakusmuk.info ::

Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa sa početnom cijenom 70.000 funti


Lični električni automobil marke "Jaguar" britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće prodat na aukciji po procijenjenoj cijeni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres.

Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrijednost.

- Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv dio istorije elektromotorstva. S obzirom da je Jaguar I-Pace prestao da se proizvodi prije lansiranja modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primjerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrijednosti - naveo je Pridi.

Tanjug

 

online