Mask: Nema šanse da bi Putin mogao da izgubi rat u Ukrajini :: zoricakusmuk.info ::

Mask: Nema šanse da bi Putin mogao da izgubi rat u Ukrajini


Američki milijarder Ilon Mask poručio je da "nema šanse" da bi predsjednik Rusije Vladimir Putin mogao da izgubi rat u Ukrajini, dodavši da paket pomoći koji je Senat SAD danas usvojio neće pomoći Ukrajini.

"Ovaj paket ne pomaže Ukrajini. Produženje rata ne pomaže Ukrajini", poručio je Mask tokom diskusije sa američkim političarima na društvenoj mreži X, prenosi Blumberg.

On je rekao da se nada da će Amerikanci kontaktirati svoje izabrane kongresmene oko zakona o pomoći Ukrajini i ubijediti ih da ga ne usvoje.

Mask je dodao da se ponekad suočava sa optužbama da je "Putinov apologeta", ali je istakao da su takve tvrdnje "apsurdne".

Američki Senat usvojio je ranije danas zakon o pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrijednosti od 95 milijardi dolara, uprkos protivljenju dijela republikanaca.

Da bi paket pomoći bio usvojen, mora da ga prihvati i Predstavnički dom gdje republikanci imaju većinu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson poručio je da bi mogle da prođu nedjelje ili mjeseci, prije nego što zakon bude poslat na potpisivanje američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu.

Republikanci zahtijevaju da prioritet Kongresa bude zaštita južne granice SAD sa Meksikom, gdje se američke savezne države suočavaju sa prilivom velikog broja ilegalnih migranata.

Oni traže da prvo bude usvojen zakon o zaštiti američke granice, a da se tek nakon toga razgovara o pomoći Ukrajini.

Tanjug

 

online