Traktori prošli pored Koloseuma :: zoricakusmuk.info ::

Traktori prošli pored Koloseuma


Konvoj traktora prošao je danas pored Koloseuma u Rimu prije nego što je italijanski premijer Đorđa Meloni rekla delegaciji poljoprivrednika da će im Vlada djelimično ponovo odobriti poreske olakšice.

Poljoprivrednici su organizovali demonstracije širom Evrope, uključujući Španiju i Poljsku, kao znak protesta zbog niskih cijena proizvoda, rastućih troškova, jeftinog uvoza i ograničenja vezanih za politiku EU protiv klimatskih promjena.

Oni zahtijevaju da vlasti reaguju tim povodom.

Četiri traktora u pratnji policije prošla su gradskim ulicama ispred Koloseuma i cirkusa Maksimusa, sa italijanskim zastavama i parolama koje osuđuju zelenu tranziciju EU.

“Operativni i proizvodni troškovi su preuveličani i mi tražimo odgovore. Ne želimo da stvaramo probleme, samo želimo odgovore što je prije moguće”, rekao je jedan od demonstranata Luiđi Alegrini.

Poljoprivrednici su prvobitno planirali veliki miting na centralnom trgu, ali su umanjili obim svog protesta strahujući da bi blokade ulica ili druge agresivne taktike mogle da ugroze podršku koju imaju u javnosti.

Melonijeva je predsjedavala sastanku sa poljoprivrednim udruženjima u sjedištu Vlade i obećala da će ponovo uvesti poreske olakšice koje su ukinute u budžetu za 2024. godinu, ali samo za one koji zarađuju do 10.000 evra.

Nezavisne

 

online