Snažan tornado u Americi: Poginule 23 osobe, traga se za nestalima :: zoricakusmuk.info ::

Snažan tornado u Americi: Poginule 23 osobe, traga se za nestalima


Najmanje 23 osobe su poginule, a desetine povrijeđene u tornadu i jakim grmljavinama koje su zahvatile Misisipi, saopštila je danas državna agencija za vanredne situacije.

Četiri osobe se vode kao nestale, a timovi za potragu i spasavanje traže preživjele poslije oluje koja je sinoć pogodila zapad Misisipija, navela je Agencija za vanredne situacije Misisipija na Tviteru, prenio je Rojters.

Nažalost, očekuje se da će broj nastradalih rasti, dodala je Agencija.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izvještaju Nacionalne meteorološke službe.

Olujno nevrijeme donijelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega je izdato upozorenje vlasti na "opasnost po živote ljudi", prenosi AP.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara sjeveroistočno od DŽeksona, u državi Misisipi.

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpjeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu sjeveroistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

Sputniknews


 

online