Dodik: Za Republiku Srpsku, Mađarska velika i važna zemlja :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Za Republiku Srpsku, Mađarska velika i važna zemlja


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu povodom mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Dodik je podsjetio da nakon uspješnog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsjedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom tijelu.

- I na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske.  Vaš moto predsjedavanja, "Učinimo Evropu ponovo velikom!", u skladu je sa ambicioznim planom predsjedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju prijeko potrebnih odgovora i koraka u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u cjelini suočava danas - rekao je Dodik.

Istakao je da je da za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

- I čvrsto vjerujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i Evropska unija. Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsjedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najljepše želje za uspjeh novog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

RTRS

 

online