Dodik i Minihanov potpisali protokol o saradnji Srpske i Tatarstana :: zoricakusmuk.info ::

Dodik i Minihanov potpisali protokol o saradnji Srpske i Tatarstana


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Rustam Minihanov, šef ruske Republike Tatarstan potpisali danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji Srpske i Tatarstana o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i kulturno-humanitarnoj saradnji.

Dodik je istakao da je značajno što je Srpska potpisala protokol o saradnji sa Tatarstanom kao najrazvijenijom ruskom Republikom.

"Nastavljamo danas uspješne sastanke u Sankt Peterburgu, ali sve je pod utiskom jučerašnjih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Veoma je važno da sve što dogovorimo realizujemo u velikom obimu", rekao je Dodik.

Minihanov je istakao da su ponosni što imaju ovakve prijatelje, te da im je drago što se odnosi unapređuju, dok je Dodik iskoristio priliku da Minihanova pozove da dođe u Republiku Srpsku i posjeti Banjaluku prvom prilikom.

Dodik je ocijenio da je važno što će na sportskim igrama BRIKS-a učestvovati i reprezentacija Republike Srpske.

"Raduje činjenica što naši sportisti idu na ove igre, a vjerujem da ćemo imati priliku da kao Republika Srpska prisustvujemo plenarnom zasjedanju BRIKSA-a", kazao je Dodik i dodao da je za privrednike iz Republike Srpske značajno što je Tatarstan lider u IT sektoru i ima značajnu industriju.

RTRS

 

online