Građani Srpske planiraju ljetovanja: Cijene rastu, najpopularnije destinacije u regionu :: zoricakusmuk.info ::

Građani Srpske planiraju ljetovanja: Cijene rastu, najpopularnije destinacije u regionu


Građani Srpske unaprijed planiraju svoja ljetovanja prema raspoloživosti kućnog budžeta s obzirom na to da su cijene ove sezone "otišle u nebo". Većina njih stoga se najčešće odlučuju za najbliža ljetovališta na crnogorskom ili hrvatskom primorju i to na manje dana. Oni malo dubljeg džepa uživaju u luksuzu egzotičnih destinacija i lete čarter-letovima.
 
Ponude ljetovanja su raznovrsne i prilagođene svačijem džepu, a to varira i od same ponude hotelijera i privatnih smještaja koji se unaprijed rezervišu kako bi se "ulovila" najpovoljnija ponuda.
 
Standardan aranžman od nedelju dana u Makarskoj se može naći od 700 do 1.000 KM, Dubrovnik i Split koštaju oko 2.000 KM, a Ulcinj od 500 do 1.000 KM.
 
Vanja Savić, iz jedne banjalučke agencije, kaže da su trenutno najpopularnija ljetovališta u zemljama regiona.
 
- Cijene su u odnosu na prošlu godinu porasle. Hrvatska je trenutno skuplja i od Turske. Crna Gora je najviše poskupila kroz vanpansionske usluge, cijene ležaljki i slične usluge - rekla je Savićeva za "Novosti".
 
Najegzotičnije destinacije koje su u ponudi i koje su najtraženije za ljeto su Turska 2.400 do 3.000 KM zavisno da li se uplaćuje sedam ili 10 dana, Tunis (2.000 do 2.800 KM), Grčka (2.300 do 2.600 KM) i Egipat (2.500 do 3.100 KM). 
 
Rezervacije

U turističkim agencijama kažu da je Egipat već mjesecima unaprijed rezervisan, a u ponudi su noćenja od 7, 10, 15 ili više dana.
 
- Egipat je sada sjajan za kupanje, takođe je dosta tražen i Dubai, a Indija je popularnija pred početak jeseni zbog ugodnije temperature - izjavila je Vanja Savić.

Srpska Info

 

online