Eksluzivno: Detalji o saslušanju načelnika PU Bijeljina Stjepana Terzića u vezi krivične prijave koju smo protiv njega podnijeli Advokatska kancelarija Duška Tomića i ja kao vlasnik portala zoricakusmuk.info! :: zoricakusmuk.info ::

Eksluzivno: Detalji o saslušanju načelnika PU Bijeljina Stjepana Terzića u vezi krivične prijave koju smo protiv njega podnijeli Advokatska kancelarija Duška Tomića i ja kao vlasnik portala zoricakusmuk.info!


Kako saznajemo, juče je u prostroijmama PU Bijeljina od strane policijskih službenika UKP-a MUP-a RS, u svojstvu svjedoka saslušan Stjepan Terzić u vezi krivične prijave koja je protiv njega podnijeta od strane Duška Tomića i mene kao vlasnika portala.

Na osnovu naših saznanja iz istrage koja se vodi postavićemo set pitanja načelniku PU Bijeljina a to su:

1. Da li istina da ste zvanično na zapisnik izjavili da se uopšte ne sjećate tog događaja i da od Vas glavni okružni tužilac OJT Bijeljina Olga Pantić nikada nije tražila da zataškavate sporni događaj da ste time svjesno svoju krivičnu odgovornost porebaciili na krim policajca Maksimović Mladena i njegove neposredne rukovodioce?

2. Kako je moguće da se ne sjećate tog događaja kada ste prije mjesec i po dana, nakon mog pisanja o ovom slučaju, pozvali svoje podređene i naredili im da pošalju izvještaj odmah bez odlaganja?

3. Ako je tačno da se ne sjećate i da sa tim nemate ništa, da li ste pokrenuli unutrašnji ili krivični postupak protiv Mladena Makisimovića pošto iz Vaše izjave ispada da je on to uradio samoinicijativno ili po naređenju njegovih neposrednih rukovodioca?

4. Da li ste utvrdili koji je motiv Maksimović Mladena da o slučaju dokumentovanog nasilja u porodici ne obavijesti dežurnog tužioca, da li je on to uradio na svoju ruku ili mu je možda neko drugi naredio, jer Vi ste to bili dužni uraditi s obzirom da od decembra 2023. godine imate direktna saznanja da o nasilju u porodici nad Blagojević Milicom nije obaviješten dežurni tužilac niti su preduzete mjere i nadležnosti sa ciljem zaštite žrtve nasilja?

5. Da li Vam je poznato da postoji službena zabilješka koja govori suprotno od Vaših tvrdnji?

6. I na kraju pitanje koje Vam postavljam kao čovjeku, da li je moguće da ćete dozvoliti da zbog Vašeg straha i neznanja strada mlad čovjek koji je tek počeo svoju karijeru, a koji je sve propuste učionio slušajući lično Vas, jer i Vi sami znate da ste ga zvali i naredili mu da slučaj zataška?

Ova pitanja dostaviću Vam i zvanično putem mejla na adresu PU Bijeljina, iako znam da na njih nećete odgovoriti, ali od Vas to niko i ne očekuje jer za to treba imati hrabrost i znanje, a i profesionalan odnos.

Naglašavam da ću tužilaštvu dostaviti i dopunu dokaza i novih saznanja u vezi ovog događaja i da ću u vezi ovog slučaja obavijestiti i sve druge nadležne institucije.
(nastaviće se)
Link krivične prijave:

https://zoricakusmuk.info/.../5946.krivicna-prijava...

 

online