Višković sa ambasadorom Mađarske u BiH: Veliki pomak u saradnji na svim poljima :: zoricakusmuk.info ::

Višković sa ambasadorom Mađarske u BiH: Veliki pomak u saradnji na svim poljima


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Na sastanku je istaknuto da je Poslovni forum "Republika Srpska – Mađarska", koji je protekle nedjelje održan u Banjaluci, bio veoma uspješan, te da predstavlja veliki pomak i napredak u međusobnoj saradnji na svim poljima; od privrede, energetike, razvoja infrastrukture, do sektora poljoprivrede.

Premijer Višković i ambasador Poša ukazali su da je naredni korak u saradnji formiranje zajedničkog radnog tijela, koje će činiti predstavnici Republike Srpske i Mađarske, a čiji će zadatak biti da prati realizaciju zajedničkih projekata i koordinira pri rješavanju ostalih pitanja.

Tokom susreta, posebno je istaknuto da postoji i veliki prostor kada je riječ o razvijanju saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša, na današnjem sastanku, razmijenili su mišljenja i o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o drugim pitanjima.

RTRS

 

online