Višković sa učenicima iz Aranđelovca i Doboja: Važno povezivanje škola iz Srpske i Srbije :: zoricakusmuk.info ::

Višković sa učenicima iz Aranđelovca i Doboja: Važno povezivanje škola iz Srpske i Srbije


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci nastavnike i učenike osnovnih škola "Sveti Sava" iz Aranđelovca i "Sveti Sava" iz Doboja, koji već drugu školsku godinu zaredom realizuje projekat povezivanja osnovnih škola iz Republike Srpske i Srbije s ciljem sticanja novih iskustava, razvijanja dobre prakse i poboljšanja kvaliteta nastave.

Višković je poželio dobrodošlicu nastavnicima i učenicima osnovne škole iz Aranđelovca, a domaćinima iz Doboja izrazio zahvalnost na srdačnom prijemu kolega i učenika iz Srbije u Republiku Srpsku. Istakao je značaj ovog projekta, te naglasio da je potrebno ovu praksu podići na viši nivo, što bi značilo i masovniji odziv djece, kao i da je važno da se na ovakav način povežu i ostali gradovi Republike Srpske i Srbije.

Branka Kondić, direktorka Osnovne škole "Sveti Sava" iz Doboja, zahvalila je Viškoviću na prijemu i ukazanoj dobrodošlici, istakavši da se ovaj projekat realizuje već drugu godinu, dva puta godišnje. Takođe, naglasila je da se koncept projekta zasniva na razmjeni znanja i iskustva, koje nastavnici i učenici mogu da iskuse tokom pet dana aktivne nastave i druženja.

Vojin Milosavljević, nastavnik Osnovne škole "Sveti Sava" iz Aranđelovca, rekao je da je prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske od velikog značaja za sam projekat, kako za roditelje djece i djecu koji su u posjeti Republici Srpskoj, tako i za promociju i unapređenje ovog koncepta i ideje. Takođe, Milosavljević je izrazio uvjerenje da ovakav pristup od strane institucija doprinosi jačanju ideje povezivanja osnovnih škola Republike Srpske i Srbije.

RTRS

 

online