Dodik čestitao Dan boraca "Vukovima s Vučijaka" :: zoricakusmuk.info ::

Dodik čestitao Dan boraca "Vukovima s Vučijaka"


Predsjednik Republike Srpske čestitao je Dan boraca Republike Srpske pripadnicima legendarne jedinice "Vukova sa Vučijaka" koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog naroda i Republike Srpske.

- Obraćam vam se danas - 14. februara sa dubokim poštovanjem i s ponosom u srcu, dana kada se obilježava Dan boraca Republike Srpske i dana kada se sa posebnim poštovanjem sjećamo komandanta "Vukova sa Vučijaka" pukovnika Veljka Milankovića, koji je preminuo baš na ovaj datum prije 31 godinu. Neka njegovo i vaše herojstvo i čojstvo bude svjetlost koja nas vodi putem slobode i pravde - naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srpske istakao je da su kroz borbu i žrtvu, komandant Milanković i "Vukovi" pokazali junaštvo i odanost i postali simbol srpskog nacionalnog ponosa.

- Svaki vaš korak i svaki podvig podsjeća na našu obavezu da čuvamo slobodu i nezavisnost Republike Srpske - istakao je Dodik.

On je naveo da ovu priliku koristi da im poželi mnogo lične i porodične sreće i da se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a 23.752 su položila živote za Srpsku.

RTRS

 

online