Pomoć od 12.000 KM za porodicu Stojić :: zoricakusmuk.info ::

Pomoć od 12.000 KM za porodicu Stojić


Zdravstveno stanje 29-godišnjeg sina Milenka Stojića, demobilisanog borca iz Patkovače kod Bijeljine, koji je prije dva dana stradao u požaru u porodičnoj kući je stabilno. U pomoć za izgradnju nove kuće pritekli su iz Ministarstva rada i boračke zaštite i humani ljudi.

Ministar Danijel Egić i predstavnici Boračke organizacije posjetili su Milenka Stojića i najavili da će biti izdvojeno 10.000 maraka za izgradnju i opremanje kuće i 2.000 maraka za pomoć u liječenju.

- Dužnost nam je da podijelimo ovako teške momente jedni sa drugima i zato sam danas ovdje. Čim sam dobio ovu vijest došli smo da vidimo kako možemo da pomognemo - rekao je Egić.

On je istakao da iz Univerzitetskog kliničkog centra iz Banjaluke stižu dobre vijesti - da se sin vlasnika kuće Omiljen Stojić, koji je povrijeđen u požaru, oporavlja.

Humanitarnu akciju za Stojiće pokrenuo je na društvenim mrežama bijeljinski muzičar Vasko Todić odmah nakon požara, a već danas su počeli radovi u koje su se uključili brojni pojedinci i privrednici grada Bijeljina.

Svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na račun Crvenog krsta Bijeljina na broj računa: 567-343-27000119-81 kod Atos banke, a humanitarna akcija trajaće do petka, 19. januara.

RTRS

 

online