Od sutra omogućen rad u IZIS-u u šest domova zdravlja :: zoricakusmuk.info ::

Od sutra omogućen rad u IZIS-u u šest domova zdravlja


U domovima zdravlja Čelinac, Kalinovik, Višegrad, Nevesinje, Han Pijesak i Šamac od sutra će biti omogućen rad u Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu (IZIS).

- U ovim ustanovama, koje su prve sprovele potrebne bezbjednosne preporuke, zdravstveni radnici će moći koristiti sve aplikacije IZIS-a, izuzev laboratorije. To se odnosi na službe porodične medicine, hitne medicinske pomoći, pedijatrije i ginekologije, te centra za bazičnu rehabilitaciju i centra za mentalno zdravlje. Kada su u pitanju laboratorije, budući da su posebnim servisima zdravstvenih ustanova povezane sa IZIS-om, naknadno će biti omogućena razmjena podataka sa tim servisima dok se provjeri i njihova sigurnost - saopšteno je iz FZO.

Naime, kako je i planirano, rad u IZIS-u će se omogućavati sukcesivno, na način da će sistem biti pušten prvo u Domu zdravlja Čelinac, a zatim tokom dana i u ostalim pomenutim ustanovama.

- Namjera nam je da zbog pojačanog nivoa bezbjednosti i određenih novina koje su uvedene u IZIS, provjerimo kako će sistem funkcionisati u svakoj zdravstvenoj ustanovi. Ovom prilikom molimo i zdravstvene radnike i pacijente za razumijevanje budući da je očekivano da će na samom početku rada sistem biti nešto sporiji upravo zbog novih mjera bezbjednosti. Još jednom napominjemo da su svi medicinski i lični podaci građana u IZIS-u sačuvani i bezbijedni - poručuju iz FZO. 

RTRS

 

online