Na snazi upozorenje na olujni vjetar :: zoricakusmuk.info ::

Na snazi upozorenje na olujni vjetar


Republički hidrometeorološki zavod izadao je upozorenje na olujni vjetar za cijelu Republiku Srpsku.
Vjetar je počeo da jača sinoć na zapadu, a tokom noći u većini predjela. Tokom noći bilo je veoma vjetrovito uz olujni vjetar na zapadu, koji je do jutra počeo da duva u svim predjelima.
 
Ujutru i u prvom dijelu dana biće vjetrovito uz olujni vjetar u svim predjelima, a udari vjetra biće od 60 do 90 kilometara na čas, na planinama ponegdje i 100 km/h.
 
Sredinom dana vjetar će postepeno slabiti na sjeveru, a do večeri će oslabiti u svim predjelima.
 
Kiša će početi prvo na zapadu i jugu, a tokom jutra i prijepodneva  će jačati i postepeno će se premještati od zapada ka sjeveru i istoku. Biće i prolazno jačih pljuskova sa grmljavinom. Na jugu se očekuju obilnije padavine od 30 do 70 milimetara kiše.
 
Jaka kiša u kratkom periodu može izazvati pojavu urbanih poplava i probleme sa oborinskim vodama u Hercegovini.
 
Tokom popodneva i do večeri kiša će prestati i na jugu i istoku uz pad temperature.
 
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 17 na jugozapadu do 24 na istoku, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.
 
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je pretežno sunčano na sjeveru i sjeveroistoku, a u ostalim krajevima pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na zapadu i sjeverozapadu.
 
Temperatura vazduha izmjerena u osam časova: Čemerno sedam, Bjelašnica, Glamoč osam, Han Pijesak, Livno devet, Sarajevo, Bugojno, Jajce 12, Bileća, Sokolac 13, Sanski Most 16, Neum 17, Bijeljina 18, Doboj 19, Banjaluka 20 stepeni Celzijusovih.

Glas Srpske

 

online