Predmet u kojem je osumnjičen bivši suprug glavne okružne tužiteljice Olge Pantić još nije rasvijetljen - predmet zbog sukoba interesa iz OJT Bijeljina prebačen u OJT Doboj :: zoricakusmuk.info ::

Predmet u kojem je osumnjičen bivši suprug glavne okružne tužiteljice Olge Pantić još nije rasvijetljen - predmet zbog sukoba interesa iz OJT Bijeljina prebačen u OJT Doboj


U ovom predmetu, istrage o razbojništvu i pljački (okvalifikovano kao KD teška krađa) oko 300 hiljada KM novca iz bijeljinske Mjenjačnice, osumnjičen je su četiri lica, među kojima bivši suprug Olge Pantić - Dragan Dragomir Blagojević zvani Deba, sa kojim Olga ima sina i kćerku. 

Kako je portalu zoricakusmuk.info potvrđeno u OJT Doboj, predmet se još radi, a odgovor prenosimo u cjelosti: 



U skladu sa odredbama Zakona o slobodi pristupa informacijama (Sl.Glasnik RS broj:20/01), a u vezi Vaše molbe za pristup informacijama dostavljene na email adresu ovog tužilatva  dana 27.10.2023.godine, kojom tražite informacije u kojoj je fazi istrage predmet u vezi krivičnog djela (razbojništvo) pljačke novca Mjenjačnice „Rojal“ iz Bijeljine, kojom prilikom je otuđeno oko 300 hiljada KM,   obavještavamo Vas slijedeće:
 
 “u navedenom predmetu  istraga protiv osumnjičenih B. D. i drugih , zbog krivičnog djela teška krađa, još uvijek nije okončana iz razloga što se provode  određena vještačenja, a nakon završenih vještačenja istraga će se okončati i donijeti odgovarajuća tužilačka odluka”, naći se u pismenom odgovoru iz dobojskog Tužilaštva. 

Ni istraga o ovakvom KD, kao i ranije presude protiv Blagojevića, nisu uticale da kćerka radi u Okružnom sudu Bijeljina, a sin u bijeljinskoj pošti gdje je ogromna količina novca oko njega. Prije pošte, sin je radio u još nekim republičkim institucijama, između ostalog u Inspektoratu, gdje su mu pokušali političkim vezama (poznata su nam lica o čemu posjedujemo dokaze) omogućiti čak i šefovsko mjesto. 

Ukoliko svi oni na političkim vezama misle da svako radno mjesto mogu dati onima koji smatraju podobnim, neka to svedu bar u zakonske okvire, ne da Zorica Kusmuk to, uz dokumentaciju koje se uplašite, dignete ruke od tih nezakonitih zapošljavanja. 

Dragan Dragomir Blagojević zvani Deba


Moj upit OJT Doboj u vezi istrage protiv Blagojevića prenosim u cjelosti: 

Okružno tužilaštvo Doboj

Molba


Poštovani, molim da mi odgovorite da mi, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama a radi javnog interesa, u kojoj je fazi istrage predmet u vezi krivičnog djela (razbojništvo) pljačke novca Mjenjačnice “Rojal” iz Bijeljine. Za ovo krivično djelo, između ostalog, osumnjičeno je lice D.B. (Dragan Dragomir Blagojević) nastanjen u Bijeljini i njegova supruga i još dva lica, koliko je meni poznato ta lica su državljani Srbije. Prilikom razbojništva, otuđeno je oko 300 hiljada KM. 

Naglašavam da je ovaj predmet dat u nadležnost OJT Doboj, a iz OJT Bijeljina koje je i otvorilo istragu u ovom slučaju s obzirom da se pomenuti krivicno djelo desilo u Bijeljini. 

Ovo krivično djelo desilo se 2019. godine, ali je nakon dolaska Pantićeve na funkciju glavne okružne tužiteljice polovinom 2021. godine, zbog sukoba interesa, dato u rad OJT Doboj. 

Pljačka se dogodila 28. marta 2019. godine, ulici Meše Selimovića u Bijeljini. Radnica mjenjačnice je u jutarnjim časovima novac stavila u torbu s namjerom da ga odnese i položi u banku. Međutim, tada je na ulici presreo nepoznati muškaraca koji ju je zgrabio za ruku i s ramena joj strgnuo torbu s novcem, a potom je pobjegao. Istragom je utvrđeno da je on bio izvršilac, a da se iza cijelog slučaja krio dobro skovani plan.

 

online